Psychotherapiepraktijk Carreira Y Lopez

Bij welke klachten?

Als u op deze site bent gekomen, is het waarschijnlijk omdat u ergens last van heeft. Omdat u klachten heeft. Klachten waarvan u (of uw huisarts of uw partner…) denkt dat die een psychische oorzaak hebben. En waarbij psychotherapie kan helpen. Als u meer wilt weten over uw klachten adviseer ik u om de website thuisarts.nl te bezoeken. Deze site is gemaakt door artsen en geeft informatie over heel veel ziektes en klachten. Als u bijvoorbeeld “angst”, “somberheid” of “depressie” invult (de meest voorkomende psychische klachten) vind u daar veel informatie over wat het is, de oorzaak, mogelijke behandelingen etc. 

Ikzelf behandel cliënten die éen of meer van de volgende klachten hebben:

        Depressieve klachten, somberheid, stemmingswisselingen

        Angst-/paniek-/spanningsklachten en fobieën

        Dwanggedachten of dwanghandelingen

        Somatoforme klachten (onverklaarbare lichamelijke klachten)

        Trauma gerelateerde klachten

        Seksuele problemen

        Assertiviteitsproblemen

        Persoonlijkheidsproblematiek


Hoe ik deze klachten behandel staat op deze pagina*.

NB: Psychotherapeutische behandelingen in een vrijgevestigde praktijk zoals die van mij zijn niet geschikt voor crisisinterventie. Indien u in een crisissituatie terecht komt en het noodzakelijk is dat er direct hulp wordt geboden, dan dient u zich te wenden tot uw huisarts of de crisisdienst van een ggz-instelling! 














 *: als u op deze tekst klikt opent een nieuwe pagina of wordt u doorgestuurd naar een andere pagina binnen deze site

Cliënte 30-35 jaar:

„De therapie was soms moeilijk, vooral de confrontatie met mijzelf. Maar juist dat heeft mij heel erg geholpen. Daarvoor ging ik dat altijd uit de weg: het was veel te bedreigend. In de therapie voelde ik mij echter veilig genoeg om de confrontatie aan te gaan en juist die strijd - want dat was het toch wel - heeft mij veel verder geholpen. Het is niet zo dat al mijn problemen nu zijn opgelost, maar ik voel mij nu voor het eerst in mijn leven sterk genoeg om de problemen aan te pakken. Ik raak bijna niet meer in paniek. En als dat toch dreigt herken ik dat en weet ik wat ik moet doen om te voorkomen dat de stress te ver oploopt.”